05: Jooliny oblíbené těstoviny [Jool´s Pasta]
Pene ragú s rajčaty, bazalkou, chilli, balzamikem, vepřovým masem a semínky fenyklu
- 2-3 mrkve
- 3-5 jarních cibulek (podle velikosti)
- 2-3 natě řapíkatého celeru
- 1 červená chilli paprička
- 2-3 lžíce olivového oleje
- balení kvalitních vepřových klobásek (min. 85 % masa)
- 1 vrchovatá lžička semínek fenyklu
- 1 vrchovatá lžička sušeného oregana
- 4 lžíce balzamika
- 2-3 stroužky česneku
- 1 plechovka konzervovaných rajčat
- balení těstovin
- 1 lžička soli
- troška parmezánu
- řecká bazalka
- olivový olej
Salát z křupavých listů řeřichy, čekanky a rukoly s parmezánem
- 2 červené čekanky
- balení mixu řeřichy a špenátu
- špetka mořské soli
- 1/2 citronu
- parmezán
- olivový olej
Koláč s malinovým džemem a mandlemi, pomerančem a créme fraiche
- 6 ks předpečených těstových košíčků
- cca 100 g másla
- 100 g pískového cukru
- 100 g mletých mandlí (mandlové mouky)
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 lžička vanilkové pasty (příp. extraktu)
- kůra z 1/2 pomeranče
- malinový džem (příp. švestkový, jahodový, meruňkový...)
- créme fraiche
- 1 pomeranč