Jdi na obsah Jdi na menu
 

12: Květákové makarony [Cauliflower Macaroni]

Makarony se sýrem a květákem posypané slaninovo-bylinkovým drobením

- 8 plátků pancetty

- vroucí voda

- květák

- velká špetka mořské soli

- 500 g makaronů

- 200 g cheddaru

- čerstvý tymián a oregano

- sůl, pepř

- 1-2 stroužky česneku

- kus chleba

- asi 1 lžíce olivového oleje

- asi 0,5 l vody z těstovin

- 250 g créme fraiche

- 2 stroužky česneku

 

Křupavý salát z červené a zelené čekanky s bazalkou a kapary

- olivový olej

- 2 červené a 2 zelené čekanky

- hrstka lístků bazalky na ozdobu

- hrst kaparů

 

Božský zelený dresink

- plná hrst bazalky

- 4 ančovičky v oleji z plechovky

- 1 stroužek česneku

- 3 lžíce olivového oleje

- 2 lžíce bílého vinného octa

- 2 lžíce bílého jogurtu

- 1 lžička dijonské hořčice

 

Pečené ovoce s brandy se sladkou vanilkovou zmrzlinou

- švestky / blumy

- meruňky

- nektarinky

- asi 1 vrchovatá lžíce pískového cukru

- 1 lžička vanilkové pasty (příp. extraktu)

- 5-6 lžic brandy (příp. portské nebo whisky)

- 1 tyčinka skořice

- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

- šťáva z 1 pomeranče

- vanilková zmrzlina

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář