Jdi na obsah Jdi na menu
 

19: Losos po asijsku [Asian Style Salmon]

Losos s křupavou kůžičkou v lahodné omáčce inspirované Asií

- 4 steaky z lososa s kůží bez šupin a vykostěné

- mořská sůl a pepř

- cca 1 lžička čínského koření pěti vůní

- olivový olej

- 1 červená cibule

- 1 červená chilli paprička

- cca 2,5 cm kousek zázvoru

- 2 stroužky česneku

- šťáva z 1 limetky

- cca 1,5 lžíce sojové omáčky

 

Salát z klíčků, manga, chilli, koriandru a medových oříšků kešu

- pytlík kešu oříšků

- olivový olej

- 400 g fazolovýhc klíčků (výhonků)

- hrst koriandru

- 1 mango

- 1 lžíce medu

- kousek červené chilli papričky

- 1,5 lžíce sojové omáčky

- 1,5 lžičky sezamového oleje

- trocha citronové šťávy

 

Extrovní nudlový vývar

- 4-5 jarních cibulek

- olivový olej

- kousek zázvoru o velikosti palce (asi 1 vrchovatá lžíce nastrouhaného)

- 1 červená chilli paprička

- asi 2 stroužky česneku

- troška koření pěti vůní

- 3 vrchovaté lžičky kukuřičné mouky

- 1 kuřecí bujón

- 900 ml vody

- nudle

- 200 g cukrových lusků (fazolové)

- možná trochu citronové nebo limetkové šťávy

 

Vanilková zmrzlina zdobená borůvkami a liči a posypaná sezamovými semínky

- 3 sezamové placičky

- pár lístků máty

- 1 plechovka liči v sirupu

- krabička větších borůvek

- vanilková zmrzlina

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář