19: Losos po asijsku [Asian Style Salmon]
Losos s křupavou kůžičkou v lahodné omáčce inspirované Asií
- 4 steaky z lososa s kůží bez šupin a vykostěné
- mořská sůl a pepř
- cca 1 lžička čínského koření pěti vůní
- olivový olej
- 1 červená cibule
- 1 červená chilli paprička
- cca 2,5 cm kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 limetky
- cca 1,5 lžíce sojové omáčky
Salát z klíčků, manga, chilli, koriandru a medových oříšků kešu
- pytlík kešu oříšků
- olivový olej
- 400 g fazolovýhc klíčků (výhonků)
- hrst koriandru
- 1 mango
- 1 lžíce medu
- kousek červené chilli papričky
- 1,5 lžíce sojové omáčky
- 1,5 lžičky sezamového oleje
- trocha citronové šťávy
Extrovní nudlový vývar
- 4-5 jarních cibulek
- olivový olej
- kousek zázvoru o velikosti palce (asi 1 vrchovatá lžíce nastrouhaného)
- 1 červená chilli paprička
- asi 2 stroužky česneku
- troška koření pěti vůní
- 3 vrchovaté lžičky kukuřičné mouky
- 1 kuřecí bujón
- 900 ml vody
- nudle
- 200 g cukrových lusků (fazolové)
- možná trochu citronové nebo limetkové šťávy
Vanilková zmrzlina zdobená borůvkami a liči a posypaná sezamovými semínky
- 3 sezamové placičky
- pár lístků máty
- 1 plechovka liči v sirupu
- krabička větších borůvek
- vanilková zmrzlina