Jdi na obsah Jdi na menu
 

15.díl: Svatební zvony [Wedding Bells]

Sorbet z Campari a mučenky

- 250 ml pískového cukru (je to asi 200 g)

- 250 ml vody

(vařit asi 3 min; toto množství cukrového sirupu je asi pro 4-5 osob)

- 15 ks mučenky (zralá by měla být tmavá a vrásčitá po povrchu, ne hladká)

- 1 sklenice od vína Campari

- dát do mrazáku asi na hodinu, pak promíchat vidličkou a znovu zamrazit

 

Pečený fenykl

- 3 větší fenykly

- 1 stroužek česneku

- mořská sůl, pepř

- asi 1/4 kostky másla

- asi 2 sklenice bílého vermouthu (kdo nechce, může dát jen vodu)

 

Losos v parmské šunce s čočkou

- čočka (vařit ve vodě bez soli!)

- olivový olej (na potření plechu)

- 6 velkých tlustých steaků z lososa

- několik snítek citronového tymiánu

- špetka mořské soli

- olivový olej (do dresinku s tymiánem)

- špetka pepře

- tenké plátky parmské šunky (2-3 na 1 steak z lososa)

- olivový olej (na rybu)

- péct na 230-240°C asi 10 min (záleží na to, jak jsou steaky silné)

- olivový olej (do čočky)

- šťáva z asi 1,5 citronu (podle šťavnatosti)

- pěkná špetka mořské soli a pepře

- mladý špenát

- čerstvá zelená a fialová bazalka

- čerstvá petržel

- bílý bio jogurt

- špetka soli a pepře

 

Linguine se škeblemi

- škeble

- tenké plátky pancetty (nebo slaniny)

- pořádná špetka soli (do vody na těstoviny)

- olivový olej (do rozpálené pánve na pancettu)

- 2 stroužky česneku

- 500 g těstovin (linguine)

- 1 sušená chilli paprička

- asi 2 sklenice bílého vína

- větší svazek petržele

- olivový olej (do šťávy od škeblí)

- špetka pepře

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář