15.díl: Svatební zvony [Wedding Bells]
Sorbet z Campari a mučenky
- 250 ml pískového cukru (je to asi 200 g)
- 250 ml vody
(vařit asi 3 min; toto množství cukrového sirupu je asi pro 4-5 osob)
- 15 ks mučenky (zralá by měla být tmavá a vrásčitá po povrchu, ne hladká)
- 1 sklenice od vína Campari
- dát do mrazáku asi na hodinu, pak promíchat vidličkou a znovu zamrazit
Pečený fenykl
- 3 větší fenykly
- 1 stroužek česneku
- mořská sůl, pepř
- asi 1/4 kostky másla
- asi 2 sklenice bílého vermouthu (kdo nechce, může dát jen vodu)
Losos v parmské šunce s čočkou
- čočka (vařit ve vodě bez soli!)
- olivový olej (na potření plechu)
- 6 velkých tlustých steaků z lososa
- několik snítek citronového tymiánu
- špetka mořské soli
- olivový olej (do dresinku s tymiánem)
- špetka pepře
- tenké plátky parmské šunky (2-3 na 1 steak z lososa)
- olivový olej (na rybu)
- péct na 230-240°C asi 10 min (záleží na to, jak jsou steaky silné)
- olivový olej (do čočky)
- šťáva z asi 1,5 citronu (podle šťavnatosti)
- pěkná špetka mořské soli a pepře
- mladý špenát
- čerstvá zelená a fialová bazalka
- čerstvá petržel
- bílý bio jogurt
- špetka soli a pepře
Linguine se škeblemi
- škeble
- tenké plátky pancetty (nebo slaniny)
- pořádná špetka soli (do vody na těstoviny)
- olivový olej (do rozpálené pánve na pancettu)
- 2 stroužky česneku
- 500 g těstovin (linguine)
- 1 sušená chilli paprička
- asi 2 sklenice bílého vína
- větší svazek petržele
- olivový olej (do šťávy od škeblí)
- špetka pepře